fbpx

Checklist: Veilig op vakantie met aanhangwagen/caravan

Van Berne Hedel > Tips > Tips & Tricks > Checklist: Veilig op vakantie met aanhangwagen/caravan

Checklist: Veilig op vakantie met aanhangwagen/caravan

1873 / Tips & Tricks

Binnenkort op vakantie met een aanhanger/caravan? Dan is het van belang om voor vertrek ervan verzekerd te zijn dat de aanhangwagen of caravan in een goede staat is. Met onze checklist controleer je in 6 stappen of je klaar bent voor vertrek!


Belangrijk: onderhoud!

Het wordt vaak gezegd, maar het is toch echt nodig: onderhoud. Er gebeuren jaarlijks nog te veel ongelukken met aanhangwagens of caravans die als oorzaak een technisch mankement hebben. De oplossing is om de aanhangwagen of caravan jaarlijks te laten onderhouden. Gebruik je de aanhanger of caravan niet veel? Dan volstaat 1 keer in de 2 jaar. Bij een onderhoudsbeurt kijkt onze monteur de aanhanger/caravan na op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting. Als het onderhoud is voltooid vult de monteur het keuringsrapport in en ontvangt de aanhanger of caravan een sticker. Tijdens controle kan worden aangetoond dat alles in orde is, dankzij de sticker en het digitale keuringsrapport.


Tijdens het onderhoud wordt de aanhangwagen direct gekeurd en voorzien van een sticker.

De checklist

Als de aanhangwagen uit de stalling is gehaald, de koffers zijn gepakt en de vakantiestemming er al goed in zit kan de checklist erbij worden gepakt. In 6 stappen ben je klaar voor vertrek en voorkom je gevaarlijke situaties op weg. Klik op onderstaande link om de checklist te bekijken.

Bekijk de checklist


Wij wensen u alvast een prettige vakantie toe!

Als alle stappen zijn doorlopen kan de vakantie pas echt beginnen. Veel plezier!


 

Vind jouw perfecte aanhangwagen

Assortiment
Aanhangwagens vergelijken
Offerte aanvragen