fbpx

HAPERT Cobalt: dé ideale kipper voor hoveniers

Van Berne Hedel > Tips > Assortiment > HAPERT Cobalt: dé ideale kipper voor hoveniers

HAPERT Cobalt: dé ideale kipper voor hoveniers

1867 / Assortiment

In de blogreeks #diekomterwel vergelijken we de diverse typen HAPERT aanhangwagens. Er is nogal wat keus namelijk: van plateauwagens, machinetransporters, kippers en bakwagens tot aan gesloten aanhangwagens. Met deze keer: HAPERT Cobalt, de beste kipper aanhangwagen. Perfect voor hoveniersbedrijven! Weten waarom? Lees snel verder.


Wat is een kipper?

Met een kipper aanhangwagen wordt niet alleen het transporteren maar ook het lossen van je materiaal kinderspel. HAPERT heeft deze aanhangers speciaal ontwikkeld voor zware werkzaamheden. Er zijn verschillende modellen waardoor er zeker een tussen zit die past bij jouw wensen. Alle trailers zijn uit te breiden met o.a. elektrische bediening, LED verlichting en bijvoorbeeld loofrekken.


De HAPERT Cobalt kan worden uitgebreid met loofrekken.

Als hovenier ben je voortdurend in de weer met groenafval, grond en ander losgestort materiaal. Het voordeel van een Cobalt kipper is dat de laadbak hydraulisch kan kantelen. Hierdoor kun je jouw materiaal eenvoudig op een plek lossen met behulp van de hydraulisch kantelbare cilinders. Dat kan handmatig, met de handpomp, of elektrisch met de afstandsbediening.

Bij alle trailers is er een veiligheidsmarge ingebouwd met betrekking tot het laadvermogen. Zware ladingen kunnen daarvoor nog prima worden vervoerd, want het bruto laadvermogen van een HAPERT Cobalt aanhangwagen kan oplopen tot 3500 kg. Een Cobalt kipper is er voor gemaakt om iedere dag weer maximaal te presteren.

Afhankelijk van het model kippen deze aanhangers in achterwaartse en/of zijwaartse positie. De Cobalt kipper is leverbaar in 1, 2 of 3 assen.

De enkelasser kipper is een achterwaarts kippende aanhangwagen met één as. Het chassis is opgebouwd uit twee volledig gelaste delen, wat het dubbel zo sterk maakt.

De tandemasser kipper is een aanhangwagen met twee evenwijdig achter elkaar liggende assen. Door de kantelbare laadbak is dit model geschikt om bulkladingen te vervoeren die snel gelost moeten worden. Deze aanhanger is erg robuust en heeft veel laadvermogen.

De 3 asser kipper ligt erg stabiel en comfortabel op de weg omdat het gewicht van de lading verdeeld wordt over zes wielen. Deze krachtpatser is speciaal ontwikkeld voor de allerzwaarste werkzaamheden onder de moeilijkste omstandigheden.


De HAPERT Cobalt kipper beschikt over een hydraulische cilinder.

Binnen het assortiment onderscheiden zich de volgende modellen:


Hapert Cobalt HB

De Cobalt HB is een achterwaartse aanhangwagen, verkrijgbaar als enkelasser kipper (HB-1) of tandemasser (HB-2) en is voorzien van een solide hydraulische cilinder. Door middel van handpomp of volledig elektrisch te bedienen. De aanhanger laadbak kantelt dus achterover en niet net zoals het model HM zijwaarts.
Bekijk alle uitvoeringen

HAPERT Cobalt HB-2 (achterwaarts kippend).


Hapert Cobalt HM

De Cobalt HM modellen zijn 3-zijdige kippers en beschikken over solide hydraulische cilinders. Ze zijn standaard uitgerust met volledig elektrische bediening. Leverbaar als tandemasser kipper (HM-2) en tridemasser (HM-3). Deze kippers kantelen dus in 3 richtingen. Hierdoor ben je als hovenier nóg flexibeler.
Bekijk alle uitvoeringen


HAPERT Cobalt HM-3 (driezijdig kippend).


Hapert Cobalt HM+

Speciaal voor degene die écht alles vraagt van zijn aanhangwagen is de Cobalt HM+ ontwikkeld. Dit is net als de traditionele HM een 3-zijdige kipper. Deze aanhangwagen is voorzien van paraboolvering inclusief schokbrekers. Uitgevoerd met een ferrovloer, oprijpakket, offroad banden en zwarte/donkergrijze borden. Kortom, deze kan tegen een stootje en onderscheidt zich t.o.v. de andere modellen in de sublieme wegligging en extra stevige vloer. De HAPERT Cobalt HM+ is standaard voorzien van zijborden in de kleur antraciet.
Bekijk alle uitvoeringen


HAPERT Cobalt HM+ (driezijdig kippend).

Paraboolvering is een populaire eigenschap voor een aanhangwagen. Je merkt dit pas echt als je je aanhangwagen gebruikt voor het zwaardere werk. De paraboolveren vangen schokken namelijk perfect op, waardoor je geen last meer hebt van oneffenheden op de weg. Daarnaast zorgt het ook voor stabiliteit, zelfs in volledig beladen toestand!
Meer informatie over paraboolvering


Naar eigen wens

Het voordeel van een HAPERT aanhangwagen is dat je ze zelf naar eigen wens kunt samenstellen. Bijvoorbeeld door een voorrek toe te voegen, te kiezen voor het oprijpakket of paraboolvering. Alle HAPERT aanhangers staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en onderdelen, zodat de betrouwbare en degelijke kwaliteit van elke open aanhanger ook op langere termijn gewaarborgd blijft. HAPERT onderscheidt zich daarnaast ook op het gebied van veiligheid, veelzijdigheid en gebruikersgemak. Zo kun je tegenwoordig tot wel 10 jaar garantie krijgen op het chassis.

 

HAPERT Cobalt met een vlakzeil.

Overtuigd? Stel dan zelf je HAPERT Cobalt samen! Of bekijk toch nog eerst de verschillen tussen de andere HAPERT trailers. Advies voor jouw persoonlijke situatie? Maak een afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken.


Vind jouw perfecte aanhangwagen

Assortiment
Aanhangwagens vergelijken
Offerte aanvragen