fbpx

HAPERT Composiet vloer

Van Berne Hedel > HAPERT Composiet vloer

EEN AANHANGWAGEN DIE STERKER MAAR TÓCH LICHTER IS?

Bij HAPERT Aanhangwagens is innovatie een continue proces

de composiet vloer

Aangezien een van de kernwaardes van HAPERT duurzaamheid is, onderzoeken zij de mogelijk om op termijn alle houten vloeren te gaan vervangen door composiet. Voor nu biedt HAPERT de composiet vloer optioneel aan. Hout is een prachtig materiaal, maar wel heel erg zwaar. Composiet is de helft lichter, langer bruikbaar, duurzamer en is makkelijk recyclebaar.

De composiet vloer wordt lokaal geproduceerd, kan eindeloos worden gerecycled, en heeft geresulteerd in een aanzienlijke gewichtsbesparing van de aanhangwagen. Daarnaast gaat een vloer van composiet veel langer mee dan een houten vloer. Gerekend over de totale levensduur is naast alle eerder genoemde voordelen de composieten vloer ook nog eens de goedkoopste optie.

Er zijn ook verschillende, eenvoudige reparatie mogelijkheden voor de composiet vloer, maar wanneer de vloer toch aan het einde komt van zijn levenscyclus, kan de composiet vloer volledig worden verwerkt en opnieuw gebruikt voor diverse toepassingen. HAPERT investeert proactief in de duurzaamheid en circulariteit van haar producten en processen en ook dit levert hieraan een mooie bijdrage.

Wat is composiet?

Composiet is een duurzame, hoogwaardige samenstelling van materialen. Dit is zo sterk en licht dat het de gebruikelijke materialen als bijvoorbeeld hout en/of metalen kan vervangen. De nieuwe vloer bestaat uit thermoplastische composieten met huidlagen van glasvezel en polypropyleen. Het betreft een hightech ontwikkeld composiet van lange glasvezels in een matrix van polypropyleen (PP).

Samenstelling

Composiet wordt opgebouwd als een soort lasagne; laagje voor laag vanuit vezels. Met behulp van deze twee materialen wordt een duurzaam, super sterk en lichtgewicht paneel gecreëerd. De kern van de composieten vloer is opgebouwd vanuit een honingraat structuur, wat aan beide kanten een deklaag heeft. Het pakket wordt in elkaar gesmolten, zodat het een sterke eenheid vormt. De leverancier van de composieten panelen vindt zijn oorsprong in de antiballistische wereld. Daarom is deze deklaag opgebouwd zoals dat ook gebruikelijk is bij kogelwerende vesten; extra stevig dus!

Uitvoerig getest

HAPERT Aanhangwagens kiest ervoor om alle innovaties uitvoerig te testen. Zo ook de nieuwe composiet vloer. Deze vloer is uitgebreid getest in voorkomende gebruiksomstandigheden zoals op impact, treksterkte, schuifbelasting, slijtage en klimaatomstandigheden.

HAPERT is er van overtuigd dat de koper met de composiet vloer uiteindelijk goedkoper uit is. De aanhangwagen wordt in aanschaf een paar procent duurder, maar daar tegenover staan de lange levensduur en lagere brandstofkosten. De multiplex vloer weegt tien tot vijftien kilo per vierkante meter, het composiet vier tot zes kilo. Het gebruik van composiet kan een gesloten aanhanger in totaal zo’n 250 kilo lichter maken en een kipper met stalen vloer zelfs zo’n 120 kilo. Met een lichtere aanhanger kan zuiniger worden gereden en genereer je ook minder uitstoot.

Behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact op
Aanhangwagens vergelijken
Offerte aanvragen