fbpx

Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

Van Berne Hedel > Tips > Tips & Tricks > Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

4644 / Tips & Tricks

Je bent op zoek naar een tweedehands aanhangwagen, maar weet hierbij niet waar je op moet letten.

In dit artikel geven we je een aantal tips bij het kopen van een tweedehands aanhangwagen. Loop deze lijst na en bespaar zo bij het kopen van een gebruikte aanhangwagen.

Zeker zijn van een betrouwbare gebruikte aanhangwagen? Bekijk ons occasion assortiment.


NIEUW OF GEBRUIKT

Weet je al zeker dat je op zoek bent naar een tweedehands aanhangwagen? Wanneer je kiest voor een nieuwe aanhangwagen ben je natuurlijk verzekerd dat deze 100% in orde is, bovendien krijg je daarop altijd garantie. Wist je dat je bij onze nieuwe HAPERT Aanhangwagens tot wel 10 jaar garantie hebt op het chassis?

Ben je toch op zoek naar een gebruikte aanhangwagen? Houd dan rekening met de volgende zaken:


1. DE BANDEN

Let goed op de staat van de banden bij een gebruikte aanhangwagen. Vaak zitten deze banden er al vanaf de aanschaf op en kunnen daardoor versleten zijn. Let altijd op banden die ouder zijn dan 6 jaar, vanaf dan is het niet verstandig om de weg op te gaan. Bij slijtage gaan er kleine scheurtjes ontstaan in de band.

LEES OOK: Bandentips om slijtage tegen te gaan.


2. HET CHASSIS

Ook belangrijk is het chassis van de aanhangwagen. Zit er roest op het chassis, dan is dit vaak geen goed teken. Dit zegt namelijk veel over het onderhoud aan de aanhangwagen, wat dus weinig is gebeurd. Kijk ook naar de assen, of deze niet krom zijn getrokken.


3. DE VLOER

Kijk ook of de vloer van de aanhangwagen nog in orde is, vervangen zorgt voor extra kosten, afhankelijk van het type aanhangwagen. Mocht het toch zo zijn dat de vloer van de aanhangwagen vervangen moet worden, dan kun je dat ook bij ons laten doen. Wij raden je aan om daarvoor eerst contact met ons op te nemen.


4.DE VERLICHTING

Bekijk of de verlichting van de aanhangwagen in orde is en of er geen mankementen zijn. Bij meerdere defecten kan er ook meer aan de hand zijn dan alleen een kapot lampje. Verlichting nodig voor je aanhangwagen? Wij hebben altijd de beste onderdelen van kwalitatief uitstekende merken op voorraad!

LEES OOK: Onderdelen bestellen voor uw aanhangwagen.


5. NEUSWIEL & KOPPELING

Is het neuswiel nog in orde? Werkt de koppeling nog? Klapt het neuswiel goed in en is het niet beschadigd of versleten? Een defecte koppeling kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. De koppeling moet daarom snel en soepel kunnen ontgrendelen.


6. REMMEN & SLUITWERK

Werken de remmen ook naar behoren? Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de remschoenen die tegen de banden aan lopen. Komen deze er licht tegen aan, dan is alles in orde. Anders zouden de remschoenen moeten worden bijgesteld. Check ook de handrem, of deze wel werkt.


7. ONDERHOUD & GARANTIE

Vraag tot slot bij de eigenaar de geschiedenis van het onderhoud na, wanneer had de aanhangwagen zijn laatste onderhoudsbeurt? Heeft de aanhangwagen geen onderhoud gehad maar wil je dit toch laten doen? Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het onderhouden en keuren van aanhangwagens.

LEES OOK: Is de aanhangwagenkeuring verplicht?


OCCASIONS BIJ VAN BERNE

Wil je er zeker van zijn dat je een goede en betrouwbare tweedehands aanhangwagen koopt? Neem dan eens een kijkje in ons occasion assortiment. Ons occasion assortiment bestaat uit gebruikte en zo goed als nieuwe aanhangwagens, verkoopwagens en veetrailers. Vaak verkopen wij deze in opdracht voor onze klant, dit doen wij alleen als wij weten dat onze klant er goed mee is om gegaan en de aanhangwagen goed heeft laten onderhouden.

Je kunt er daarom ook op vertrouwen dat onze occasions in orde zijn, en mochten er bijzonderheden zijn dan staat dit in de advertentietekst en is de prijs hierop aangepast. 

Meer informatie over onze occasions? Neem dan een kijkje op onze occasions pagina.

Vind jouw perfecte aanhangwagen

Assortiment
Aanhangwagens vergelijken
Offerte aanvragen