U bent op zoek naar een tweedehands aanhangwagen, maar weet hierbij n"> Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen | Van Berne Hedel

Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

Van Berne Hedel > Tips > Tips & Tricks > Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

Tips voor het kopen van een tweedehands aanhangwagen

3832 / Tips & Tricks

U bent op zoek naar een tweedehands aanhangwagen, maar weet hierbij niet waar u op moet letten.

In dit artikel geven we u een aantal tips bij het kopen van een tweedehands aanhangwagen. Loop deze lijst na en bespaar zo op uw gebruikte aanhangwagen.

Zeker zijn van een betrouwbare gebruikte aanhangwagen? Bekijk ons occasion assortiment.


NIEUW OF GEBRUIKT

Weet u al zeker dat u op zoek bent naar een tweedehands aanhangwagen? Wanneer u kiest voor een nieuwe aanhangwagen bent u natuurlijk verzekerd dat deze 100% in orde is, bovendien krijgt u daarop altijd garantie. Het is vaak vanwege het budget toch aantrekkelijk om te kiezen voor een gebruikte aanhangwagen.

Maar houd voor de aankoop rekening met de volgende zaken:


1. DE BANDEN

Let goed op de staat van de banden bij een gebruikte aanhangwagen. Vaak zitten deze banden er al vanaf de aanschaf op en kunnen daardoor versleten zijn. Let altijd op banden die ouder zijn dan 6 jaar, vanaf dan is het niet verstandig om de weg op te gaan. Bij slijtage gaan er kleine scheurtjes ontstaan in de band.

LEES OOK: Bandentips om slijtage tegen te gaan.


2. HET CHASSIS

Ook belangrijk is het chassis van de aanhangwagen. Zit er roest op het chassis, dan is dit vaak geen goed teken. Dit zegt namelijk veel over het onderhoud aan de aanhangwagen, wat dus weinig is gebeurd. Kijk ook naar de assen, of deze niet krom zijn getrokken.


3. DE VLOER

Kijk ook of de vloer van de aanhangwagen nog in orde is, vervangen loopt vaak erg in de kosten op, afhankelijk van het type aanhangwagen. Mocht het toch zo zijn dat de vloer van uw aanhangwagen vervangen moet worden, dan kunt u dat ook bij ons laten doen. Wij raden u aan om daarvoor eerst contact met ons op te nemen.


4.DE VERLICHTING

Bekijk of de verlichting van de aanhangwagen in orde is en of er geen mankementen zijn. Bij meerdere defecten kan er ook meer aan de hand zijn dan alleen een kapot lampje. Verlichting nodig voor uw aanhangwagen? Wij hebben altijd de beste onderdelen van kwalitatief uitstekende merken op voorraad!

LEES OOK: Onderdelen bestellen voor uw aanhangwagen.


5. NEUSWIEL & KOPPELING

Is het neuswiel nog in orde? Werkt de koppeling nog? Klapt het neuswiel goed in en is het niet beschadigd of versleten? Een defecte koppeling kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. De koppeling moet daarom snel en soepel kunnen ontgrendelen.


6. REMMEN & SLUITWERK

Werken de remmen ook naar behoren? Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de remschoenen die tegen de banden aan lopen. Komen deze er licht tegen aan, dan is alles in orde. Anders zouden de remschoenen moeten worden bijgesteld. Check ook de handrem, of deze wel werkt.


7. ONDERHOUD & GARANTIE

Vraag tot slot bij de eigenaar de geschiedenis van het onderhoud na, wanneer had de aanhangwagen zijn laatste onderhoudsbeurt? Heeft de aanhangwagen geen onderhoud gehad maar wilt u dit toch laten doen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het onderhouden en keuren van aanhangwagens.

LEES OOK: Is de aanhangwagenkeuring verplicht?


OCCASIONS BIJ VAN BERNE

Wilt u er zeker van zijn dat u een goede en betrouwbare tweedehands aanhangwagen koopt? Neem dan eens een kijkje in ons occasion assortiment. Ons occasion assortiment bestaat uit gebruikte en zo goed als nieuwe aanhangwagens, verkoopwagens en aanhangwagen onderdelen. Vaak verkopen wij deze in opdracht voor onze klant, dit doen wij alleen als wij weten dat onze klant er goed mee is om gegaan en de aanhangwagen goed heeft laten onderhouden.

U kunt er daarom ook op vertrouwen dat onze occasions 100% in orde zijn, en mochten er bijzonderheden zijn dan staat dit in de advertentietekst en is de prijs hierop aangepast. Ook krijgt u bij sommige occasions garantie op uw aankoop of een gratis onderhoudsbeurt.

Wilt u graag meer informatie over onze occasions? Neem dan een kijkje op onze occasions pagina.

Vind jouw perfecte aanhangwagen

Assortiment
Aanhangwagens vergelijken
Offerte aanvragen